maanantai 29. huhtikuuta 2013

Dreambird



Malli: Dreambird, täältä.
Langat: Musta Novitan Ticoticoa, värillinen oma kehräämä BFL/Silkki/Kidmohair.
Langanmenekki: Mustaa 1 kerä, värillistä 97g (300m/100g).
Koko: 50cm x 170cm.
Puikko: 3.5 pyöröpuikko.

Törmäsin tähän malliin Ravelryssä ja hetimiten kekkasin mihin käytän tuon riemunkirjavan omakehräämäni langan, huivista tulikin aivan, sanoisinko, yllättävä.




Aurinko tässä kuvassa hiukan haalentaa värejä.


Tuohon alapuolelle laitan kuvan tuosta kehräämättömästä villatopsista, kun se saapui Englannista niin kiristelin hampaitani että mitä kaikkea tuleekaan ostettua kunhan vain näyttää kivalta:


Kolmisäikeiseksi kerrattu lanka näytti tuolta:




Lanka näyttikin niin kauniilta jo yksisäikeisenä, kertasin sen navajoimalla kolmisäikeiseksi etteivät värit kovasti sekoittuisi kamalaksi sekamelskaksi.


 Alimmainen kuva on napsastu eilen kun huivi oli vielä pesun jälkeen pingottumassa.

No niin tässä tämä taas tällä kertaa, mukavaa vapun odotusta teille kaikille!

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Ingel ja Rikke ne yhteen soppii....


Malli: Ingel, suomenkielinen maksuton ohje täältä.
 Lanka: Gjestal Maija, väri 248
Puikot: 2.75
Langanmenekki: 2 Kerää (50g) kokoon 37

Aloitin  tämän helpon sukkamallin kun tarvitsin pieneen tilaan menevän väliaikaneuleen ja jonka malli olisi yksinkertaisen helppo muistaa ilman että koko ajan tarvitsisi tuijotella ohjekaaviota alun jälkeen. Lisäksi sain vajuutettua lankavarastoani hiukan. Sukat päätynevät laatikkoon muiden valmistuneiden joukkoon odottelemaan tulevaa tarvetta.

Laitankin tähän samaan juttuun vähän oman kehruun tuotoksia, minulla oli kaksi 50g:n nyttöstä tai topsinpätkää miten nyt vaan, toinen sinikirjavaa merinoa ja toinen itse siniseksi kokeeksi värjättyä. Molemmat kehräsin erikseen ja kertailin kolmisäikeiseksi, mietin mitä ihmettä pienistä määristä voisi värkätä. Selailin Ravelryssä Suomalaisten kehrääjien sivua ja sieltä se ponkaisi esiin, yksinkertainen, helppo ja just sopiva mun lankamäärään.


Malli: Rikke
Maksuton englanninkielinen ohje täältä.
 Langanmenekki: 100g omia kehrättyjä merinovillalankoja (n. 310m/100g)
Puikot: 3.5 ja 4
 
Aina oikein neuletta koko pipo alusta lopuun, olen neulonut aina kaksi kerrosta samalla langalla jotta nuo sekoittuisivat vähän paremmin. Nurjat kerrokset muuttavat jotenkin eläväksi tuollaisen ei niin kauniin, kirjavan langan. Malli olikin niin yksinkertaisen helppo ja nopea että neulon vielä toisenkin kun nyt pääsin alkuun ja samalla saan käytettyä erilaisista kuiduista kokeeksi kehräämiäni lankoja hyötykäyttöön.
 
Kiitos ja kumarrus jälleen kaikille sivulla vierailleille ja kommentteja jättäneille.
 
Eräs vanhempi, arvokas, rouvashenkilö on antanut minulle käsityöpainotteisen haasteen johon joudun vähän syventymään joten palaan haasteen pariin vähän myöhemmin, mutta nyt mukavia huhtikuun lopun päiviä juuri sinulle!


 
 
 
 



 

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Villaa ja Villisilkkiä

l

Neuloin ystäväni pyynnöstä sekä hänen langoistaan kapean huivin jossa olisi pitsiä ja pintaneuletta, lisäksi huivia ei neulottaisi poikittain raidalliseksi että silkkilangan (kellertävä) himmeä hohto näkyisi.

Mallia otettu: Maluka-huivista
Langat: Erisilkki, villisilkki 100%, 300m/100g
Le Perle Cashmere, kashmirvilla 100%, 115m/25g 
Langanmenekki: Silkkiä 100g ja villaa 25g
Puikko: 4
Mitat: 175cm x 28cm


Ohjeessa olikin vähän säätämistä ja miettimistä miten lyhennetyt kerrokset saisi siistin näköisesti toteutettua että huiviin tulisi kevyt kaarevuus kuten alkuperäisessäkin mallissa.



Perjantaina sitten tulee sitten palaute kun töihin mennessäni vien huivin.

Kiitos kaunis kaikista kommenteista edelliseen päivitykseen. Nyt nauttimaan ihanasta aurinkoisesta huhtikuun päivästä, tosin ensin leivon ruisleivät nousemaan, niiden kohoamisen ajan ehdin neuloa auringonpaisteisella terassilla.

Ihanaista kevätaikaa juuri sinulle!