perjantai 30. tammikuuta 2015

Haruni

Sain Tarja-ystävältäni joulutervedyksenä ihanan Madelinetoshin huivilangan joka pääsi puikoilta pingotukseen muutama päivä sitten.


Malli: Haruni, täältä, ilmainen englannin kielinen ohje.
Lanka: Madelinetosh Prairie (768m/100g, 100% Superwash merino)
Puikko: 3
Langanmenekki: 75g
Koko: 160cm x 80cm 

Sisätiloissa ilman lisävalaistusta kuvista tuli hiukan tummahkoja joten eilen räntäsateessa yritin saada kuvan hangella vaikka voimakas tuuli hankaloitti kuvaamista rullaamalla pariin kertaan kevyen neuleen rullalle kun sain kameran sopivasti laukaisuvalmiiksi.
Tässä kuitenkin saa ehkä paremmin selvän kauniista reunakuviosta. Pujottelin ohuella virkkuukoukulla reunan lehtikuvioihin vihreitä helmiä jotka eivät tässä erotu, niitä oli kuitenkin sen verran vähän etteivät riittäneet lehtien reunaan.


Mukavia tammikuun viimeisiä päiviä juuri sinulle ja kiitos kun piipahdit!

tiistai 20. tammikuuta 2015

Uuden vuoden ensimmäiset sukat

Vuoden ensimmäiset sukat on neulottu monta vuotta kaapissa varastoidusta Japanilaisesta ruma-langasta.
 
Malli: Bones.
Lanka: Noro Kureyon Sock (70% Villa/30% Nylon, 100g/420m)
Puikot: 2.5
Langanmenekki: 70g
 
Langan olen ostanut vuosia sitten jonkun kehumana erikoisen ihanana sukkalankana. Lanka ei ollut mitenkään ihanaa eikä kaunistakaan, paikoitellen hyvin ohutta, kiertyilevää ja kovaa. Tämä Bones-malli sopii loistavan hyvin tällaiseen moniväriseen lankaan, nämäkin ainakin kolmannet tämän mallin toteutukset, kaikissa niistä käytetty moniväristä lankaa.
 

Toiset sukat myös varastossa lojuneesta langasta. Malli on nappaistu Hepsiltä lainatusta The Knitter-lehdestä.
 
Lanka: Lorna´s Shepherd Sock (80% Sw Merino/20% Nylon, 100g/398m)
Väri: Magnificent Mile, 611
Puikot: 2.5
Langanmenekki: 85g
 
Ihana malli, niin mukava neulottava ja lopputulos omastakin mielestä kaunis, ihastuttaa tuo kiertyväksi neulottu varren nyppypitsi. Vähän aneemiseksi jäävä langan väri ei niin valtavasti ihastuta, käteen ei jostain syystä nyt sattunut värikkäänpää lankaa vaikka varasto vähän "pullisteleekin". 
 
Molemmat tässä päivityksessä olevat sukat on neulottu varpaista aloitellen.

Kiitoksia edellisen päivityksen kommenteista sekä sivulla vierailuista jokaiselle, mukavaa että pistäydyit!
 
 

maanantai 5. tammikuuta 2015

Uuden vuoden ensimmäinen päivitys

Vierähtipä aikaa viime päivityksestä, laitan kuvia tähän tämän vuoden ensimmäiseen päivitykseen huiveista jotka valmistuivat joulukuun puolella.

Tämä pitsihuivi joka on ollut vuosia sitten Lankakomeron "Kevätpäiväntasaus-yllätyshuivina" on neulottu omasta kehräämästäni Corriedale-langasta, kaksi kuitulettiä ostin lankakauppa Villavyyhdin loppuunmyynnistä, kuidun oli värjännyt Louhittaren luolan Tuulia ja väri taisi olla nimeltään Koralli. Tarkoituksella yritin kehrätä langasta ohutta ja se on kerrattu kolmisäikeiseksi.





Tämän sinisen neuloin Tarja-ystävälleni, lankana tässä on Wollmeisen Lace, värinä Wolke, huivi on neulottu puikolla 3, linkki tämän huivin ohjeeseen on aiemmassa päivityksessä jossa samalla ohjeella on neulottu vihreänä tämä malli. Koska tuossa Lace-vyyhdissä on lankaa 300g niin lopusta neuloin kaulaliinan lehtipitsiä:



Samaisella lehtipitsiohjeella neulottu myös huivi ja pipo (alla), Tallinnan Karnaluksista ostetusta mohairlangasta jossa mukana hiukkasen paljetteja.



Mitä parhainta alkanutta uutta vuotta juuri sinulle ja kiitos kun vierailit blogissani!