lauantai 21. marraskuuta 2015

Leinikki


Pitkästä aikaa tein nopsan pikkuliinan, tämäkin Herbert Nieblingin kansiosta Kunststrickmuster Elegante Decken josta edellinenkin pikkuliina, malli Butterblume. Liinan halkaisija on 38 cm ja Novitan valkoista virkkauslankaa kului 2,5 puikoilla 18g.
 
Hiukan on jo aikaa kulunut viimeisimmästä pikkuliinasta, sen sijaan puikoilla on ollut jo yli vuoden saman suunnittelijan Dornröschen, siinä olen jo kerroksella 256 ja jäljellä maaliin on kerroksia vielä 102, neulominen on hidasta yhdellä kerroksella on 8 mallikertaa ja silmukoita vähän yli 1200, viimeksi kun laskin muutama kerros takaperin niin tuo lukema oli 1152s. Aikanaan valmistuu ja sitten siitä projektista kuvia tänne.
 
Iloisen viestin sain eilen Riitulta Koti männikössä- blogista, olin taannoin osallistunut Riitun blogiarvontaan ja yllätys yllätys olinkin onnettaren suosiossa ja voitin lankapalkinnon eli jotakin ihanaa tulossa niistä sitten tulevaisuudessa.

Tänään aamusta heti meillekin tänne etelärannikon tuntumaan sadellut hiljalleen lunta, vai liekö räntää, mutta valkeaa kuitenkin, toivottavasti hiukan jää maanpintaan valostuttamaan tätä pimeyttä.

Mukavaa viikonloppua juurikin sinulle ja kiitos kun vierailit blogissani.
 

perjantai 13. marraskuuta 2015

Kehrättyä ja edelleen kirjavaa




Ihan ei mennyt kehruuvaiheessa värien sijoittelu kohdalleen vaikka niin oli etukäteen muka varmana suunniteltu, mutta tuossa sen näkee vaikka säiettä kolmisäikeiseksi kerratessa kaikkeni yritin (no, ainakin yritin), ei mennyt ihan kuin Strömsössä.. No sukat tuli neulottua omaan käyttöön ja ainoa mikä taisi mennä kohdalleen oli langan paksuus.
 Tästä lähdettiin liikkeelle:


Kuitu: Yarngrimoiren värjäämä, BFL 80%/ Nylon 20%
Väri: Kukkakauppias
 
Lanka kehrättynä:
118g/ 474m
 
 Sukat
Malli: The Forest moon of Endor, täältä.
 Langanmenekki: 80g
Puikot: 2,25
Mallia katsottu vähän sillä silmällä ettei kamalasti riitele tuon epämääräisiä raitoja tekevän langan kanssa.
 
 
Kiitos taas kerran kun jaksoit käväistä blogissani ja mukavaa viikonloppua juurikin sinulle!

maanantai 9. marraskuuta 2015

Kirjavaa





Jo useamman vuoden varastossani inspiraatiota odottanut lankavyyhti pääsi puikoille aikanaan, jokunen viikko sitten. Jasan vaan ihmetellä miten olen voinut ostaa tällaisen kirjavan langan aivan tarkoituksella kun kuitenkin mallia etsiessäni sitä aina harmittelen, tässäkin tuo mukava palmikkokuvio täysin sekoituu tuonne värisekamelskaan. Tulipa kuitenkin tehtyä ja samaa lankaa sinisävyisenä vielä vyyhti odottelee tekijää.

Malli: Faramir Socks, täältä.
Lanka: Knit Picks Stroll (Mrino Wool 75%/ Nylon 25%, 462 yards/100g)
Väri: Dolly Hand-Painted
Puikot: 2,5
Langanmenekki: 85g


Kiitos kun piipahdit blogissani ja mukavaa marraskuista viikkoa!